dinsdag 27 augustus 2024

Antwoord op Moallemzadeh deel 3

 In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle


Het heeft ons bereikt dat Moallemzadeh voor de zoveelste keer verkeerde informatie heeft verspreid in een religieuze bijeenkomst. We hebben Moallemzadeh al eerder weerlegd in deel 1 en deel 2.







Dit keer gaat de valse claim van Moallemzadeh over Arba'een. 
Moallemzadeh claimt dat het verhaal over dat de familie van Imam al Husayn (AS) bij Arba'een in Karbala waren, pas 200 jaar bestaat. (Zie deze clip vanaf minuut 58:54)



Moallemzadeh beweert dat het verhaal nog geen 200 jaar bestaat. Het is nu het jaar 2024, volgens de Hijri kalender is het nu jaar 1446. Moallemzadeh beweert dus dat het verhaal over dat de familie van Imam al Husayn (AS) in Karbala aankwam bij Arba'een pas na Hijri jaar 1246 is ontstaan.  Laten we eens de historische bronnen bekijken.

De Shia geleerde Abou Rayhan al Bayrouni overleden in het jaar 440 Hijri, schrijft: 


“Op de 20e dag van de maand Safar (Arba'een) werd het hoofd van al Husayn (AS) bij het lichaam begraven, dit heet Ziyaarat al Arba'een, waarbij zijn naasten aanwezig waren.” 


Bron: Al Athar (geschreven door Abou Rayhan al Bayrouni), pagina 331


De Shia geleerde Sayed ibn Tawus, overleden in het Hijri jaar 664, schrijft: 


“Ik las in al Misbah dat de familie van Imam al Husayn (as) aankwam in Karbala op dag 20 van Safar (Arba'een).” 


Bron: Al Iqbaal (geschreven door Ibn Tawus), pagina 66


De Sunni geleerde al Qurtubi, overleden in het Hijri jaar 671, schrijft:


“De Shia geloven dat het hoofd van al Husayn veertig dagen na zijn dood is begraven bij zijn lichaam. Het is een bekende dag voor hen en zij verrichten Ziyaarat al Arba'een.” 


Bron: Al Tadhkirah (geschreven door al Qurtubi), volume 2, pagina 668

Er werd al in de 5e en 7e eeuw Hijri geschreven door Sjiitische geleerden over Arba'een, maar Moallemzadeh beweert dat het verhaal nog geen 200 jaar zou bestaan.