woensdag 21 oktober 2015

Stichting Alcauther: Een stichting van disco en fraude

Stichting Alcauther is in 2006 opgericht op naam van Mortada al-Kishmiri. Mortada al-Kishmiri is de vertegenwoordiger en tevens schoonzoon van Ali al-Sistani. Na vele klachten, vooral van jongeren, hebben wij besloten om onderzoek te doen naar waar deze stichting zich mee bezig houdt en wat deze stichting betekent voor de sjiieten in Nederland. Onze zorgwekkende conclusies en ontdekkingen zullen we hieronder vermelden.

Mortada al-Kishmiri; de leider van stichting Alcauther:



Stichting Alcauther verhuurt zalen voor 'haram-praktijken'.


Stichting Alcauther beschikt over een gebouw in Den Haag dat een beneden- en een bovenverdieping heeft. De bovenverdieping is over het algemeen gereserveerd voor de vrouwen. Tijdens een lezing of Islamitische bijeenkomst kunnen de vrouwen daar bijeenkomen, terwijl de benedenverdieping gereserveerd is voor de mannen.

Stichting Alcauther verhuurde in het verleden de bovenverdieping wel eens voor huwelijksfeesten. Hier is in feite niks mis mee, aangezien een huwelijksviering iets moois is. Maar een huwelijksfeest mag geen verboden elementen bevatten als muziek, dans en het mixen van mannen en vrouwen. Dit allemaal is dus exact wat herhaaldelijk heeft plaatsgevonden bij stichting Alcauther.

De onderstaande video is een geheime opname van een huwelijksfeest dat gehouden werd in de bovenverdieping van stichting Alcauther. Het gaat om een gemixte bijeenkomst tussen mannen en vrouwen waar er gedanst en gezongen wordt.


Dit schandaal is inmiddels van een tijdje terug. Toen dit schandaal destijds geopenbaard werd, besloot Alcauther om geen huwelijksfeesten meer toe te staan op deze manier. Dus pas na een onthulling stopte Alcauther met haar haram-praktijken. De regels van de religie waren kennelijk geen reden voor stichting Alcauther om er mee te stoppen, of om er überhaupt niet mee te beginnen.

Maar Alcauther heeft kennelijk niet volledig afstand genomen van dit soort feestjes. Er is recentelijk, op 14 oktober 2015, een inspectie gedaan bij Alcauther om enkel te ontdekken dat er nog steeds een discobal hangt in de bovenverdieping van de stichting.

De discobal hangt ongeveer in het midden van de foto, aangeduid in de rode cirkel:


Degenen die betwijfelen dat het een discobal is, kunnen de onderstaande afbeelding van een discobal met het voorwerp in de foto hierboven vergelijken.


Waarom heeft Alcauther deze discobal niet weggehaald? Deze bovenstaande foto is overigens genomen tijdens de eerste bijeenkomst van Muharram 2015. Dus tijdens de maand van verdriet vonden zij het kennelijk niet nodig om de discobal weg te halen.

Maar dat is niet alles. Vlak voor de maand van Ramadan dit jaar (2015), hield Alcauther een bijeenkomst. Deze bijeenkomst moest een voorbereiding op de maand van Ramadan voorstellen. Tijdens deze voorbereiding werd er gezongen door enkele mannen op instrumentele muziek. Dat is dan nogal een voorbereiding..

Het filmpje is hieronder te bekijken:


De passie voor disco van stichting Alcauther gaat verder. Stichting Alcauther heeft namelijk ook een eigen youtubekanaal. Op dit kanaal plaatsen zij hun eigen lezingen e.d. Toen we naar hun lijst gingen kijken van welke filmpjes zij allemaal leuk vinden, kwamen wij dit filmpje hieronder tegen.


Het filmpje bevat dans en muziek, met drie dames in de hoofdrol. Wij kunnen ons enkel afvragen waarom iemand van stichting Alcauther dit filmpje leuk zou willen vinden. Maar is dat eigenlijk nog verrassend?

We hopen dat Alcauther spijt betuigt van haar immorele daden en vanaf nu oprecht belooft om een goed voorbeeld te zijn voor de jongeren.

Fraude met betrekking tot Ali al-Sistani.

Stichting Alcauther is een stichting die Ali al-Sistani beweert te vertegenwoordigen. Zo lezen wij op hun website het volgende:

مؤسسة الكوثر، مؤسسة ثقافية، خيرية غير ربحية، وقد تأسست في هولندا، في سنة 1427 هـ / 2006م، برئاسة وكيل المرجع الأعلى سماحة آية الله العظمى الامام السيد علي الحسيني السيستاني (دام ظله الوارف)، سماحة حجة الاسلام والمسلمين العلامة السيد مرتضى الكشميري (حفظه الله تعالى)، وقد تم تسجيلها رسميا لتقوم بكافة النشاطات الدينية، وفق مذهب أهل بيت النبوة عليهم السلام، وقد من الله علينا ببعض المحسنين، فتم شراء مبنى كبير، في مدينة لاهاي (دنهاخ) الهولندية، ذات الأهمية الكبيرة، ليكون مقرا للمؤسسة، ومكانا لإقامة نشاطاتها المختلفة

Stichting Alcauther is een culturele stichting die geen winst maakt en opgericht is in 2006, in Nederland, Den Haag, onder toezicht van de vertegenwoordiger van de Groot Ayatollah Imam Sayed Ali al-Sistani, genaamd Murtada al-Kishmiri. Het is wettelijk vastgesteld dat het toegestaan is om religieuze activiteiten te verrichten onder de leer van de Ahlalbait (as). Allah (swt) heeft ons kennis laten maken met een aantal gelovigen en we hebben een groot gebouw gekocht in de stad Den Haag, zodat het de hoofdvestiging is waar de bijeenkomsten zullen worden gehouden.

http://www.alcauther.com/

De stichting beweert dus indirect in naam van Ali al-Sistani werkzaam te zijn. In hoeverre is dit waar?

Ons gesprek met broeder Yasser.

Om deze bewering van Alcauther te controleren, hebben wij contact opgenomen met broeder Yasser; hij was een preker in stichting Alcauther en heeft ook lessen gevolgd in stichting Alcauther.


Broeder Yasser vertelde ons iets zeer verrassends. Hij zei dat Ali al-Sistani niets te maken heeft met stichting Alcauther. Wij vroegen hem om opheldering, waarna hij het volgende zei:

''Ik ben in 2014 afgereisd naar de stad Najaf. Daar heb ik met Sayed Sistani gesproken. Ik wilde hem bedanken dat er lessen zijn gestart in stichting Alcauther. Sayed Sistani was verbaasd. Hij wist helemaal niets af van stichting Alcauther. Hij is niet op de hoogte dat hij een stichting zou hebben in Nederland die op zijn naam staat."

Broeder Yasser gaf aan dat hij bereid is te getuigen tegen Alcauther. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met broeder Yasser.

Zou Alcauther onze twijfels kunnen wegwerken door een ondertekend document van Ali al-Sistani te tonen? Het verbaast ons namelijk niet dat Alcauther fraude zou hebben gepleegd, aangezien ze overduidelijk weinig vrees voor Allah hebben. De discobal in hun moskee is daar een duidelijk voorbeeld van.

Stichting Alcauther en haar beleid met jongeren. 

Stichting Alcauther verbiedt jongeren om openlijk over hun geloof te spreken. Zo hebben zij een verbod op het spreken over onderwerpen als de staatsgreep van Abu Bakr en Omar, de tragedie van donderdag, de martelaarschap van de Profeet (s) en de martelaarschap van Fatima al-Zahra (as). Dit zijn allemaal essentiële onderwerpen binnen de geschiedenis van de Islam die zelfs in de soennitische bronnen besproken worden.

Dat Alcauther het openlijk bespreken van deze onderwerpen verbiedt, is door het bestuur zelf medegedeeld. Dit kan ieder ander navragen en nachecken bij het bestuur van Alcauther. Daarnaast is het ook af te leiden aan het feit dat op het kanaal van stichting Alcauther geen enkel filmpje te vinden is over één van deze onderwerpen. Verder zul je ook geen artikel vinden van Alcauther over deze onderwerpen. Sterker nog, er is juist door meerdere broeders ervaren hoe hun reacties in de jongerengroep van Alcauther verwijderd worden, slechts omdat het betrekking heeft tot bovenstaande onderwerpen.

Dit is zeer ernstig dat Alcauther de jeugd niet onderwijst over wat voor tragediën de Ahlalbait (as) hebben moeten doorstaan en wat voor onrecht hen is aangedaan. Degene die namelijk niet weet wat de ernst is van wat de Ahlalbait (as) is aangedaan, is zoals degene die de Ahlalbait (as) heeft onderdrukt.

عن جابر عن أبي جعفر (ع) قال من لم يعرف سوء ما أوتي إلينا من ظلمنا و ذهاب حقنا و ما نكبنا به فهو شريك من أتى إلينا فيما وليناه

Van Jabir, van Imam al-Baqir (as), die zei: "Wie niet de ernst kent van de onderdrukking die ons is aangedaan, de rechten die ons ontnomen zijn en waarmee wij zijn beproefd, is een partner van degene die ons dit heeft aangedaan."

[Thawab ul-A'mal, Al-Sadouq]

Wegens dit zwijgbeleid van Alcauther, worden onze jongeren nu veranderd in medeplichtige criminelen. Dit is zeer afschuwelijk en verwerpelijk van de stichting.

Maar in plaats van het onderwijzen van de jongeren, wordt er wel leuk voetbal gekeken in stichting Alcauther. En dit gebeurde zelfs op de dag van het martelaarschap van Imam as-Sadiq (as).


En tijdens een workshop over fotografie moet er kennelijk per se een vrouw getoond worden zonder hoofddoek. Alsof dat relevant en nodig is, laat staan Islamitisch. Maar goed, het is al wel duidelijk dat stichting Alcauther zich weinig aantrekt van de Islamitische regels.