maandag 10 april 2023

Antwoord op Moallemzadeh deel 2

In de naam van Allah, de Barmhartige , de Genadevolle, 

In het eerste artikel hebben wij aangetoond dat de preker Moallemzadeh liegt over het Sjiitisch geloofsleer met betrekking tot het ontmoeten van Imam al Mahdi (AS). In dit artikel gaan wij in op de vijandschap van Moallemzadeh jegens de Ahlalbait (AS).


 


Mag je de vijanden van de Ahlalbait (as) prijzen?


Er werd gezegd tegen Imam al-Sadiq (AS): "Wat is het oordeel over een persoon die jullie volgt, maar geen afstand neemt van jullie vijanden?" Hij (as) zei: "Onmogelijk! Wie ons beweert te volgen, maar geen afstand van onze vijanden neemt, heeft gelogen!"

Al Majlisi, Bihar al Anwar, v.27,p.37


 




Imam as-Sadiq (AS) zei: "Wie aan het ongeloof van onze vijanden en onderdrukkers twijfelt, is een ongelovige."

Al Sadoeq, I'tiqadaat, p.104


Wie was Omar ibn AbdulAziz?


Omar ibn AbdulAziz was een tiran van Bani Umayyah, hij had een haat aan de Ahlalbait (AS) en is schuldig voor de moord en onderdrukking van vele Sjiieten.
Omar ibn AbdulAziz noemde zich ten onrechte de kalief van de moslims, terwijl het kalifaat toebehoort aan de Ahlalbayt (AS).


De misdaden van Omar ibn Abd al Aziz: 

- Omar ibn Abd al Aziz heeft het huis van de profeet Mohammad (SAW) en Sayyidah Fatima al Zahra (SA) verwoest.(Al Yaqubi, Tarikh al Yaqubi, v.2,p.284)
- Omar ibn Abd al Aziz geeft een onschuldige man 100 zweepslagen en plaatst hem in een koude bad waardoor de onschuldige man komt te overlijden. (Al Yaqubi, Tarikh al Yaqubi, v.2,p.284)

De uistpraak van Moallemzadeh:


Wat zeiden de Ahlalbait (AS) over Omar ibn AbdulAziz? 

Sulaiman Ibn Dinar overleverde dat Abdullah Ibn Ata' At-Tamimi zei: “Ik was in het gebedshuis met Ali As-Sajjad (AS), waarop Umar Ibn Abd Al-Aziz langskwam. Hij droeg zilveren veters en was een van de mooiste mensen in zijn jeugd. Ali As-Sajjad (AS) keek hem aan en zei: “O Abdullah Ibn Ata', zie je deze luxueuze man? Hij zal niet sterven voordat hij de autoriteit over de mensen heeft overgenomen.” Ik zei: "Deze slechte man?" Hij zei: “Ja, hij blijft niet bij hen, behalve voor een korte tijd totdat hij sterft. Als hij sterft, vervloeken de bewoners van de hemel hem en de mensen van de aarde vragen om vergeving voor hem.” [Basa'ir-ud-Darajat van As-Saffar, pagina, 190]

Sa'id Ibn Abdillah overleverde dat Abu Basir zei: “Ik was in het gebedshuis met Muhammad Al-Baqir (AS) toen Umar Ibn Abd Al-Aziz binnenkwam. Hij droeg twee licht roodachtige gewaden en leunde tegen een van zijn bedienden aan. Hij zei: “Deze jonge man zal de leiderschap krijgen en zal doen alsof hij rechtvaardig is en hij zal vier jaar leven. Dan zal hij sterven, de bewoners van de aarde zullen om hem huilen, en de bewoners van de hemel zullen hem vervloeken.” We zeiden: "O zoon van de Boodschapper van Allah, noemde u niet zijn rechtvaardigheid en eerlijkheid?" Hij zei: “Hij zette zich op onze plaats (leiderschap) en hij had er geen recht op. Toen regeerde hij en hij deed zich voor als rechtvaardig in zijn poging. [Al-Khara'ij Wa Al-Jara'ih van Qutb-ud-Din Ar-Rawandi, Volume 1 Pagina 276, Hadith 7]

Is het toegestaan om achter Moallemzadeh te bidden aangezien hij de vijanden van de Ahlalbait (AS) prijst?

Sheikh al Tusi:

Sahih (authentiek): en het is ook overgeleverd van hem (Al-Husain Ibn Sa'eed) van Al-Nadhr van Yahya Al-Halabi van Ibn Muskan van Isma'eel Al-Ju'fi die zei: ik zei tegen Abi Ja'far (AS): Iemand die van Amiral-Muminin (AS) houdt maar zich niet distantieert van zijn vijanden, en hij zegt: Hij (Imam Ali (AS)) is meer geliefd bij mij dan degenen die tegen hem waren. De Imam (AS) zei: Zo een persoon is verward en hij is een vijand, dus bid niet achter hem en hij zou niet gerespecteerd moeten worden, behalve als je Taqiyya doet van hem.

Source: Tahdheeb Al-Ahkaam, volume 3, pagina 32