donderdag 12 maart 2015

Incest binnen het soennisme

Incest; wanneer familieleden geslachtsgemeenschap met elkaar hebben. Binnen het soennisme is dit op een geniepige manier toegestaan. We presenteren wederom enkele wetten vanuit het soennisme. Deze keer quoten wij de vier grootste soennitische Imams. We zullen ze één voor één afgaan om te zien wat zij ons te vertellen hebben over incest.

الثالثة : لو اشتبهت أخته بأجنبية 

لم يتحر للنكاح على الصحيح من المذهب

Ten derde: Als zijn zus wordt aangezien voor een vreemde, dan hoeft hij dat niet te onderzoeken voor het huwelijk. Dit is het correcte standpunt van de wetsschool (van Ahmad bin Hanbal).

[Al-Insaf, Ali Al-Mardawi]

Een man hoeft dus geen onderzoek te doen of een vrouw zijn zus is of niet. Je mag dus gewoon het risico nemen dat het jouw zus zou kunnen zijn. Dit is vreemd hoe dit mogelijk is. Als deze vrouw jou vertelt hoe ze heet, dan moet je toch wel weten dat het jouw zus is? Ze lijkt op haar, plus ze heeft dezelfde naam. Herken je haar stem dan ook niet? En hoe zit het met jouw zus zelf? Waarom zou zij niks zeggen? Er schijnt een addertje onder het gras te liggen bij deze wet, die op een indirecte manier het toelaat om te trouwen met je eigen zus.

Dit was de wetsschool van Ahmad bin Hanbal. Nu dan de wetsschool van Abu Hanifa:

وقال أبو حنيفة : لا حد عليه في ذلك كله ، ولا حد على من تزوج أمه التي ولدته ، وابنته ، وأخته ، وجدته ، وعمته ، وخالته ، وبنت أخيه ، وبنت أخته - عالما بقرابتهن منه ، عالما بتحريمهن عليه ، ووطئهن كلهن : فالولد لاحق به ، والمهر [ ص: 201 ] واجب لهن عليه

En Abu Hanifa zei: "Er staat geen straf daarop. En er staat ook geen straf op degene die zijn moeder huwt, die hem gebaard heeft, of zijn eigen dochter, of zus, of oma, of tante, of dochter van zijn broer of zus, terwijl hij weet dat het familieleden zijn, en ook weet dat zij verboden zijn voor hem, en vervolgens ook seks heeft met hen allemaal. Het kind dat uit dat huwelijk komt wordt aan hem toegeschreven. Hij is ook verplicht om een bruidsschat aan hen te geven.

[Al-Muhalla, Ibn Hazm]

Abu Hanifa schrijft zelfs een bruidsschat voor. Dus in plaats van dit soort mensen te bestraffen, reikt Abu Hanifa een beloning uit..

Ibn Hazm vindt deze wet van Abu Hanifa en zijn volgelingen ronduit belachelijk. Dit is hoe hij de Hanafi's aanvalt:

هذا هو التطريق إلى الزنى ، وإباحة الفروج المحرمة ، وعون لإبليس على تسهيل الكبائر

Dit is het pad naar Zina, en het toestaan van verboden geslachtsdelen, en het helpen van de duivel in het vergemakkelijken van de grootste zondes.

علموهم الحيلة في وطء الأمهات والبنات ، بأن يعقدوا معهن نكاحا ثم يطئونهن علانية آمنين من الحدود

Zij leerden hen dat het toegestaan is om seks te hebben met moeders en dochters, door met hen te trouwen en vervolgens openlijk seks met hen te hebben, terwijl zij veilig zijn van straffen.

[Al-Muhalla, Ibn Hazm]

Dan blijven er nog twee Imams over: Imam Malik en Imam Shafi'i. Eens kijken wat deze twee Imams toestaan voor de moslims.

فصل : ويحرم على الرجل نكاح بنته من الزنى ، وأخته ، وبنت ابنه ، وبنت بنته ، وبنت أخيه ، وأخته من الزنى . وهو قول عامة الفقهاء . وقال مالك ، والشافعي في المشهور من مذهبه : يجوز ذلك كله ; لأنها أجنبية منه ولا تنسب إليه شرعا

En het is verboden voor de man om te trouwen met zijn dochter die uit Zina (buitenechtelijk seks) is verwekt. Zo ook zijn zus, zijn kleindochter, de dochter van zijn broer en zus die uit Zina zijn verwekt. Dit is het standpunt van de meerderheid van de geleerden. Maar Malik en Shafi'i zeiden: "Dat is allemaal toegestaan, want zij is een vreemde voor hem en wordt niet wettelijk aan hem toegeschreven."

[Al-Mughni, Ibn Qudama]

Dus Malik en Shafi'i staan het toe om te trouwen met jouw eigen dochter die buiten een huwelijk is verwekt. Als jij dus seks hebt met een vrouw, terwijl jij niet met die vrouw getrouwd bent, en zij vervolgens een dochter baart, dan kun je met haar trouwen. Zij is dan namelijk een bastaardkindje, en wordt niet gerekend als jouw eigen dochter, ook al bevat zij jouw eigen DNA. Dit is ook van toepassing op andere familieleden die uit Zina zijn verwekt. Zo kan een moeder bijvoorbeeld ook met haar eigen bastaardzoon trouwen.

In het filmpje hieronder zie je een soennitische prediker nogal te keer gaan over deze wet van Malik en Shafi'i. Ook hij begrijpt, net als ons, dat dit gewoon incest is.

https://www.youtube.com/watch?v=NiGk1x8vYd4

Bekijk vanaf de 28e seconde.