woensdag 4 maart 2015

Aisha gaf borstvoeding aan mannen

Wellicht klinkt het zeer onwaarschijnlijk, maar het is echt waar. We gaan niet de overleveringen vermelden, maar we gaan simpelweg de uitspraken van de soennitische geleerden hierover vermelden.

Musa Shahin Lashin zegt:

Aisha hield het standpunt dat het geven van borstvoeding aan een volwassene, een Mahram-relatie creëert. En zij gaf praktisch borstvoeding aan een jongeman, en hij zou vervolgens bij haar binnen komen. Maar de overige vrouwen van de Profeet (s) waren daarop tegen.

Bron: Fat'h ul-Mun'im, van Musa Shahin Lashin, Vol. 5, Blz. 622


وكانت عائشة أم المؤمنين إذا أرادت أن يدخل عليها أحد الحجاب أرضعته

En Aisha, wanneer zij wilde dat er een vreemde man bij haar zou binnen komen, gaf zij hem borstvoeding.

[Tahrir wa al-Tanwir, Ibn Ashour]

Niet alleen gaf Aisha zelf borstvoeding aan volwassen mannen, zij stuurde ook zelfs haar eigen nichtjes om dit smerige klusje te klaren.

عند أبي داود في هذه القصة " فكانت عائشة تأمر بنات إخوتها وبنات أخواتها أن يرضعن من أحبت أن يدخل عليها ويراها وإن كان كبيرا خمس رضعات ثم يدخل عليها " وإسناده صحيح

En Abu Dawud (in zijn Sunan) overleverde over dit verhaal: "Aisha beval haar nichtjes om vijf maal borstvoeding te geven aan degene van wie Aisha graag wilde dat hij bij haar zou binnenkomen en haar zou zien, ook al was hij volwassen." En de overleveringsketen is Sahih (authentiek).

[Fat'h ul-Bari, Ibn Hajar al-Asqalani]

Eventueel kun je ook het filmpje hieronder bekijken, waarin een huidige soennitische geleerde dit erkent en zegt dat het helaas een 'foutje' was van Aisha.

https://www.youtube.com/watch?v=Pm8XeyvCnMY